+3662/284-011
+3662/284-187
hivatal@domaszek.hu
hello world!

Polgármesteri köszöntő

  1. Home
  2. /
  3. Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntjük Domaszék honlapján!

Településünk Csongrád-Csanád megyében fekszik, Szegedtől mindössze 12 km-re. Az M5-ös autópálya-szakaszról közvetlen lehajtóval rendelkezik. A legfiatalabb a környező falvak között (1952-ben önállósult), s egyben a legdinamikusabban fejlődő is. A '80-as évek óta számottevő a Szegedről való kitelepülés, amelyet alapvetően a település jó infrastrukturális ellátottsága, kellemes lakóhelyi környezete és belterületének rendezettsége segítette elő. Domaszék lélekszáma ma már meghaladja az 5100 főt. Községünk gazdasága, fejlett mezőgazdaságára épül, amelyben a talaj és éghajlati adottságokat kihasználva, a kertészeti kultúrák termesztése a meghatározó.

Zöldség- és gyümölcstermesztés jellemzi, kiváló adottságokkal rendelkezik a sárgarépa és gyökérzöldség termesztéséhez. Emellett a mai napig fellelhető a nagy múltra visszatekintő szőlőtermesztés kultúrája is. Az elmúlt időszakban számos vállalkozás találta meg nálunk számítását, ezért ipari övezetünket egy 6 hektáros területtel is bővítettük.

Két, építészetileg is jelentős templommal büszkélkedhetünk. Az egyik az 1938-ban épült Zöldfás, amely a tanyás települések korabeli templomainak vonalait követi; a másik a modern vonalú belterületi Szent Kereszt templom, amely Perczel Dénes tervei alapján 1985-1988 között épült adakozásból. A központban található a nemzetközi szabványnak megfelelő sportcsarnok és az újonnan átadott judo terem, amely országos és nemzetközi sikereket is felmutató judo egyesületünknek segít a felkészülésben.

Természeti és kulturális örökségekben bővelkedünk. Vidékünk ősi élővilágát hűen őrző Jancsár-széken tanösvény vezet, a 20. század közepén üzemelő kisvasutat mára valódi kultusz övezi, emlékeit vasút múzeumunkban lehet megtekinteni. Fiatalos közösségünk aktivitása, összetartása települési rendezvényeinken rendre megmutatkozik, legyen szó Falunapról, szüreti ünnepségről, családi vagy sportrendezvényekről.

Domaszék lakossága és vezetése nevében szeretettel hívom és várom.

Legyen a vendégünk!

Sziráki Krisztián

polgármester

2023 All rights reserved - Domaszék
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Megszakítás