+3662/284-011
+3662/284-187
hivatal@domaszek.hu
hello world!

Ifjúsági Önkormányzat

  1. Kezdőlap
  2. /
  3. Ifjúsági Önkormányzat

Kik is vagyunk?

Domaszéken a 14-24 év közötti fiatalok a települési önkormányzati választásokhoz hasonló eljárással saját önkormányzatot választhatnak. Az első ifjúsági képviselő-testület 1999 októberében alakult, 11 képviselővel, az ifjúsági polgármester vezetésével. A második 12 fős grémium 2003-ban kezdte meg munkáját.

A harmadik voksolásra 2007. októberében, a negyedik szavazásra 2011. márciusában került sor, a megalakult testület immáron 10 fős, mandátuma 3 évre szól. Az ifjúsági önkormányzat munkáját, szakmai tevékenységét ifjúsági referens segíti. Nagyon örülünk annak, hogy az eltelt évek során mind több fiatal csatlakozott, önkéntes segítőként járult hozzá az ifjúsági önkormányzat céljainak megvalósításához.

A 2014. évi ifjúsági önkormányzati választások elmaradtak, hiszen a kevés jelentkező miatt nem volt indokolt a szavazás megtartása. A polgármesteri posztra 1 fő jelentkezett, míg a 9 képviselői helyre 7 jelentkező volt. Az Ifjúsági Önkormányzat ezért, a 2014. október 2-án tartott szavazás során módosította a működési szabályzatát és 1 fő polgármesterrel és 7 fő képviselővel folytatják tovább a működésüket.

A 2017. évi ifjúsági önkormányzati választások elmaradtak, hiszen a kevés jelentkező miatt nem volt indokolt a szavazás megtartása. A polgármesteri posztra 1 fő jelentkezett, míg a 9 képviselői helyre 6 jelentkező volt. Az Ifjúsági Önkormányzat Szervezeti és működési szabályzata, ennek megfelelően módosításra került. A továbbiakban 1 fő polgármesterrel és 6 fő kép-viselővel folytatják tovább a működésüket. Bemutatkozásukra és beiktatásukra a Maszkabálon kerül sor, 2018. január 27-én. A következő ifjúsági önkormányzati választás 2020-ban esedékes.

Mit csinálunk, mivel foglakozunk?

Célunk a falu ifjúságának összefogása, közösséggé szervezése, a fiatalok érdekeinek védelme és képviselete, községünk fejlődésének előmozdítása. Úgy gondoljuk, hogy a demokrácia "játékszabályainak" minél jobb megismerésére és megismertetésére így van leginkább módunk, hiszen e szervezet keretében a valóságban is alkalmunk nyílik a gyakorlásra.

Törekvéseinket a helyi civil szervezetekkel és a térség településeinek ifjúsági szervezeteivel együttműködve igyekszünk elérni. Változatos programokat szervezünk a település fiataljai számára. Emellett rendszeresen vállalunk önkéntes munkát a települési rendezvények szervezésekor, fellépésekkel is készülünk e jeles alkalmakra. A Böllérnapi versengés elmaradhatatlan indulójává vált csapatunk az elmúlt 8 év során.

Kapcsolat

 Domaszéki Ifjúsági Önkormányzat
6781 Domaszék, Köztársaság tér 1.
 E-mail: domaszekifjonk@gmail.com

AZ IFJÚSÁGI ÖNKORMÁNYZAT TAGJAI

Ifjúsági polgármester:

Csurgó Brigitta

Csurgó Brigitta vagyok, 18 éves. Születésem óta Domaszéken élek, az általános iskolát is itt végeztem. Jelenleg a Szegedi Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnázium végzős tanulója vagyok. Tanulmányai-mat a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán szeretném folytatni. A Domaszéki Ifjúsági Önkormányzathoz 1 éve csatlakoztam, azóta több sikeres rendezvény szervezésében vettem részt. A további sikerekhez Ifjúsági Polgármesterként szeretnék hozzájárulni. Terveim között szerepelnek kulturális- és sportesemények megvalósítása, valamint egy közösségi hely létrehozása Domaszék fiataljai számára. Bízom abban, hogy leendő képviselőtársaimmal összefogva sikerül ezeket a terveket megvalósítani és támogatásotokkal folytathatjuk a megkezdett munkát.

Ifjúsági képviselők:

Ördögh Anett

Ördögh Anett vagyok, 16 éves. Születésem óta Domaszéken élek. Az általános iskolát itt végeztem, jelenleg a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója vagyok. Képviselőként szeretnék hozzájárulni az Ifjúsági Önkormányzat tevékenységéhez. Fontosnak tartom több programlehetőség teremtését az itt élő fiatalok és baráti társaságaik számára. Támogatom sportnapok, közösségi rendezvények, előadások és bulik szervezését.

Trója János

Trója János vagyok, a Domaszéki Ifjúsági Önkormányzat képviselőjelöltje. Itt nőttem fel Domaszéken, és általános iskolát is itt végeztem. Jelenleg a Szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban vagyok végzős. Képviselőként szeretném a helyi sportéletet fellendíteni, bulikat szervezni és egy kis színt vinni a falu életébe egyéb programokkal.

Kasza Márk Gábor

Kasza Márk Gábor vagyok, domaszéki lakos. Általános iskolába is ide jártam. A Szegedi Gábor Dénesben tettem érettségi vizsgát. A választásokon képviselőként szeretnék indulni. Fontos számomra, hogy Domaszéken minél több sporteseményt, és egyéb programot tudjunk szervezni. Jelenleg Domaszék labdarúgó csapatát erősítem.

Varga Renáta

Varga Renáta vagyok, 18 éves és a Szegedi Tömörkény István Gimnáziumba tanulok, idén fogok érettségizni. Tanulmányaimat folytatni szeretném az egyetemen. 1 éve csatlakoztam az Ifjúsági Önkormányzathoz. Idén szeretnék képviselőként indulni a választáson. Szeretnék Domaszék fejlődésében részt venni, az ifjúsági önkormányzat tagjaival.

Balázs Adrienn

Balázs Adrienn vagyok, 18 éves domaszéki lakos. A helyi általános iskola után a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója lettem, idén érettségizem. Kicsit több, mint egy éve meghívást kaptam egy összejövetelre, ahol a térség ifjúsági önkormányzatai mutatkoztak be, osztották meg a tapasztalataikat, nehézségeiket egymással, segítve a fejlődést. Az azóta eltelt időben volt lehetőségem megismerkedni az DIÖ munkájával, segíteni a programszervezésben, továbbképzéseken részt venni. Képviselőként szeretném összetartóbbá tenni a közösséget, még érdekesebb és izgalmasabb programokat szervezve maradandó emlékeket nyújtani a fiataloknak.

Ördögh András

Ördögh András Gábor vagyok, jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziumában tanulok, ahol utolsó éves vagyok. 2003 óta élek Domaszéken, azaz 15 éve, és még sokáig maradni is szeretnék. Ez ösztönzött arra, hogy csatlakozzak a Domaszéki Ifjúsági Önkormányzathoz, ahol a társaimmal együtt próbáljuk színesebbé tenni településünket. Most pedig az esedékes választásokkal szeretném megragadni az alkalmat, hogy hivatalosan is a Domaszéki Ifjúsági Önkormányzat vezetőségi tagjai közé avanzsálhassak, mint képviselő. Ehhez szeretném kérni minden fiatal támogatását.

2023 All rights reserved - Domaszék
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Megszakítás