+3662/284-011
+3662/284-187
hivatal@domaszek.hu
hello world!

Ifjúsági Önkormányzat

  1. Home
  2. /
  3. Ifjúsági Önkormányzat

Kik is vagyunk?

Domaszéken a 14-24 év közötti fiatalok a települési önkormányzati választásokhoz hasonló eljárással saját önkormányzatot választhatnak. Az első ifjúsági képviselő-testület 1999 októberében alakult, 11 képviselővel, az ifjúsági polgármester vezetésével. A második 12 fős grémium 2003-ban kezdte meg munkáját.

A harmadik voksolásra 2007. októberében, a negyedik szavazásra 2011. márciusában került sor, a megalakult testület immáron 10 fős, mandátuma 3 évre szól. Az ifjúsági önkormányzat munkáját, szakmai tevékenységét ifjúsági referens segíti. Nagyon örülünk annak, hogy az eltelt évek során mind több fiatal csatlakozott, önkéntes segítőként járult hozzá az ifjúsági önkormányzat céljainak megvalósításához.

A 2014. évi ifjúsági önkormányzati választások elmaradtak, hiszen a kevés jelentkező miatt nem volt indokolt a szavazás megtartása. A polgármesteri posztra 1 fő jelentkezett, míg a 9 képviselői helyre 7 jelentkező volt. Az Ifjúsági Önkormányzat ezért, a 2014. október 2-án tartott szavazás során módosította a működési szabályzatát és 1 fő polgármesterrel és 7 fő képviselővel folytatják tovább a működésüket.

A 2017. évi ifjúsági önkormányzati választások elmaradtak, hiszen a kevés jelentkező miatt nem volt indokolt a szavazás megtartása. A polgármesteri posztra 1 fő jelentkezett, míg a 9 képviselői helyre 6 jelentkező volt. Az Ifjúsági Önkormányzat Szervezeti és működési szabályzata, ennek megfelelően módosításra került. A továbbiakban 1 fő polgármesterrel és 6 fő kép-viselővel folytatják tovább a működésüket. Bemutatkozásukra és beiktatásukra a Maszkabálon kerül sor, 2018. január 27-én. A következő ifjúsági önkormányzati választás 2020-ban esedékes.

Mit csinálunk, mivel foglakozunk?

Célunk a falu ifjúságának összefogása, közösséggé szervezése, a fiatalok érdekeinek védelme és képviselete, községünk fejlődésének előmozdítása. Úgy gondoljuk, hogy a demokrácia "játékszabályainak" minél jobb megismerésére és megismertetésére így van leginkább módunk, hiszen e szervezet keretében a valóságban is alkalmunk nyílik a gyakorlásra.

Törekvéseinket a helyi civil szervezetekkel és a térség településeinek ifjúsági szervezeteivel együttműködve igyekszünk elérni. Változatos programokat szervezünk a település fiataljai számára. Emellett rendszeresen vállalunk önkéntes munkát a települési rendezvények szervezésekor, fellépésekkel is készülünk e jeles alkalmakra. A Böllérnapi versengés elmaradhatatlan indulójává vált csapatunk az elmúlt 8 év során.

Kapcsolat

 Domaszéki Ifjúsági Önkormányzat
6781 Domaszék, Köztársaság tér 1.
 E-mail: domaszekifjonk@gmail.com

2023 All rights reserved - Domaszék
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Megszakítás