+3662/284-011
+3662/284-187
hivatal@domaszek.hu
hello world!

Domaszéki Kincskereső Óvoda játszótér és főzőkonyha fejlesztés

  1. Home
  2. /
  3. Domaszéki Kincskereső Óvoda játszótér...

Megújul a Domaszéki Kincskereső Óvoda játszótere, valamint bővül az óvoda konyhájának kapacitása is. Önkormányzatunk 2022 elején, 46 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert a fejlesztés lebonyolításához az Európai Unió TOP Plusz programjának keretében. A beszerzések mellett gépjármű parkolóhelyek kialakítása és a konyha belső átalakítása is megvalósul.

A Domaszéki Kincskereső Óvodába érkező új játszótéri eszközök többek között játszóvár, pollyball, mászókák és mérleghinta lesznek. A cél a fejlesztéssel egyfelől bővíteni az óvodában megtalálható játszótéri eszközök számát, így mind a két óvodaépület udvarán telepítésre kerülnek majd az új játékok. Másfelől cél a modernizálás: a korszerű eszközök alkalmasak arra, hogy fejlesszék a gyermekek mozgáskoordinációját, valamint érdekes, újszerű élményt nyújtva lekösse őket, és ezáltal a gyermekek minél több időt tölthessenek el a szabadban. A projekt részeként az óvoda mellett 4 db normál méretű szabvány parkoló, és 1 db szabvány méretű mozgássérült parkoló kerül kialakításra.

A fejlesztési keretében megvalósul az óvodai konyha kapacitásbővítése. Jelenleg a konyha, 300 főt kiszolgálni képes kapacitása a maximumon üzemel, így indokolttá vált a bővítés. Ezt a meglévő gépek és eszközök cseréjével, valamint a gépek cseréje miatt szükségessé váló belső átalakítási munkákkal biztosítja az önkormányzat. Ez azért is fontos lépés, mert a kapacitásbővítés lehetővé teszi, hogy a későbbiekben a konyha szolgálja ki általános iskola diákjainak étkeztetését is.

A játszótér és az óvodakonyha fejlesztésére összesen 46,15 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Domaszék Nagyközségi Önkormányzat az európai uniós TOP Plusz program keretében. A kivitelezési munkálatok 2022 utolsó negyedévében kezdődnek.

2023 All rights reserved - Domaszék
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Megszakítás