Tisztelt Látogató!

 Örömmel vesszük, hogy ellátogatott Domaszék honlapjára.

Településünk a megyeszékhelytől, Szegedtől mindössze 12 km-re fekszik. Az újonnan átadott M5-ös autópálya-szakaszról közvetlen lehajtóval rendelkezik. A legfiatalabb a környező falvak között (1952-ben önállósult), s egyben a legdinamikusabban fejlődő is. A '80-as évek óta számottevő a Szegedről való kiköltözés. A kitelepülők között nagy az értelmiségiek aránya, a kiköltözést alapvetően a település jó infrastrukturális ellátottsága, kellemes lakóhelyi környezete és belterületének rendezettsége segítette elő. Domaszék lélekszáma ma már megközelíti a 5100 főt.

Községünk gazdasága fejlett mezőgazdaságára épül, amelyben a talaj és éghajlati adottságokat kihasználva a kertészeti kultúrák termesztése a meghatározó. Szőlő -, gyümölcs-, és zöldségtermesztés jellemzi, kiváló adottságokkal rendelkezik a sárgarépa és gyökérzöldség termesztéséhez.

Két, építészetileg jelentős templommal büszkélkedhetünk. Az egyik az 1938-ban épült Zöldfás, a másik a modern vonalú belterületi Szent Kereszt templom, amely Perczel Dénes tervei alapján 1985 – 1988 között épült adakozásból. A központban található a nemzetközi szabványméretű sportcsarnok és a Millennium évében átadott Teleház, mely informatikai és irodai szolgáltatásokkal várja az ügyfeleket.

A község borospincéi várják a tájjellegű homoki borokat megkóstolni szándékozókat, a domaszéki asszonyok pedig hagyományos fonott kaláccsal és lepénnyel várják az érdeklődőket. A horgászás és lovaglás szerelmeseinek kitűnő kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a magán kézben levő horgásztó és lovardák. A sportolástól kimerült vándor a község éttermeinek valamelyikében ízelítőt kaphat a helyi specialitásokból, valamint részt vehet a községben hagyományosan megrendezésre kerülő programokon is: júliusban a Falunapon, szeptemberben a Búcsún, novemberben a Böllérnap és Katalin Bál eseményein.

A település önkormányzata olyan befektetőket keres, akik Domaszék kedvező éghajlati és földrajzi adottságait kihasználva képesek új munkahelyeket teremteni.

Domaszék lakossága és vezetése nevében szeretettel hívom és várom.
Legyen a vendégünk!

Sziráki Krisztián

polgármester