eFOP-1.5.3-16-2017-00039 azonosító számon Befekt

HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE TÉRSÉGI SZEMLÉLETBEN A

MÓRAHALMI JÁRÁSBAN

Megvalósítási helyszínek:

Ásotthalom - Bordány - Domaszék – Mórahalom – Üllés - Ruzsa - Szatymaz

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. környezetük fejlesztése által és saját csoporton/családon belüli együttműködésen alapuló komplex készségfejlesztő programot valósít meg a konzorcium felsorolt településein a helyi sajátosságok figyelembevételével.

Olyan mentor programot dolgoztunk ki, amely a térségben élők számára helyben megbízhatóan nyújt lehetőséget a saját problémák megoldási módjainak közös megtalálására.

Célja: a térségben, elsősorban a nehéz helyzetűek számára, a hétköznapi élethez tartozó élethelyzetekben, mindennapi feladatokban támogatás nyújtása (csoportos és egyéni), valamint kapcsolatok létrehozása; a szolgáltatásokhoz való hozzáférés segítése céljából. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A konzorcium tagjainak nyújtott támogatás: 499 587 521 forint, amely 100 %-os finanszírozásban valósul meg. A projekt megvalósítás időtartama 2018.02.01-től 2021.05.01-ig terjed.

Módszereink: támogatás és információ nyújtása, felkészítés, tudás átadás és tudás megosztása. A mentorálási folyamat, a pályázati céloknak megfelelően 3 fő fókuszt emel ki. Ezekre előzetesen protokollok kerültek kidolgozásra, amely a szakértő mentor munkáját készíti elő és könnyíti meg. Ezek a kérdés körök: a család, a munka világa és az egészség.

A program keretében, a hátrányos helyzetű családok és egyének, kaphatnak mentori segítséget a megoldások kidolgozásához. Hátrányos helyzetűnek tartjuk azokat, akik egészségükben, munkaképességükben, élethelyzetükben, életkoruknál fogva aktuálisan, vagy tartósan különböző nehézségekkel küzdenek. A mentorálás nem szolgálja akut helyzetek megoldását, de segít abban, hogy a tartósan fennálló problémákban segítséget kapjon az érintett személy. 

Amennyiben segítségre van szüksége, kérem keresse kollégánkat településén a „Mentori segítségre” meghirdetett időszakokban vagy az alábbi elérhetőségeken:

Móra-Partner Nonprofit Közhasznú Kft. ifka

Telefon: 30/5610039

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2020. július 24.

Mórahalom Városi Önkormányzat