VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

VASÚTMÚZEUM

Domaszéki Vasútmúzeum

regikisvasutall 

A domaszéki állomásépület teljes felújítása és vasúttörténeti kiállítás anyagainak összeállítása 2008-tól folyamatosan zajlik a Szegedi Vasúttörténeti Alapítvány, a Szegedi Gazdasági Vasút Történeti, Helytörténeti Közhasznú Egyesület, Engi József nyugdíjas vasutas mérnök és a helyi lakosok felajánlásainak segítségével. Az épület felújítási munkálatait 2011 decemberében zárta le az Önkormányzat, melyet Európai Uniós forrásokból valósított meg. Szintén uniós forrásból valósult meg az a fejlesztés is és talán ennek a projektnek a kapcsán kapta a múzeum a legnagyobb és legkülönlegesebb kiállítási darabját: egy eredeti kisvasúton közlekedett mozdonyt és egy hozzá tartozó teherkocsit.
A felújítási munkálatok 2012. nyarán elkezdődtek, a szerelvény alapjául szolgáló sínpár, a mozdony és a teherkocsi már a vasútmúzeum kertéjében megtekinthető.
Településünk bízik abban, hogy a környező településeken élők és a környékre látogató turisták is igen nagy számban keresik majd fel a múzeumot, hogy megtekintsék ezt az oly sok emléket őrző tárlatot, a régi mozdonyt és teherkocsit.
A vasútmúzeum rövidesen helytörténeti kiállítással is bővül, melynek előkészületei folyamatban vannak.
Az állomás épületében működő vasúttörténeti kiállítás, előzetes időpont-egyeztetést követően bárki számára megtekinthető.

Bejelentkezés HÉTFŐTŐL - CSÜTÖRTÖKIG  8:00 és 16:00 óra között a 06-70/457-2109-es telefonszámon lehetséges.

vasut 1

vonat

Kisvasút kiállítás

Kisvasút kiállítás 2

Kisvasút terepasztal

Kisvasút terepasztal 2

spacer module

 

domatv V4 yellow 1

konyvtar online 

 


5 White logo on black 106x75 

 

domatv1  domatv youtube 

Hírlevél feliratkozás