VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Domaszéki értéktár létrehozása

Utolsó frissítés: 2016. január 06. szerda, 14:34

 

A magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvényt 2012. áprilisában fogadta el az Országgyűlés, amely ugyanazon hónapban kihirdetésre került. Ezt követően 2012. októberében 16 taggal megalakult a Hungarikum Bizottság. 2013. április 17-től pedig hatályossá vált a törvény végrehajtási rendelete a magyar nemzeti értékek és a hungarikumok gondozásáról. Domaszék Község Önkormányzata élve a törvény adta lehetőségekkel létre kívánja hozni a DOMASZÉKI ÉRTÉKTÁRAT, hogy községünk valamennyi megőrzésre, továbbadásra érdemes tárgyi és szellemi értéke összegyűjtésre kerüljön, majd nyilvánosságot kapjon.

Az értékek kategóriái:

a) Agrár- és élelmiszer gazdaság (növények, állatok, egyedi termesztési módszerek és feldolgozott mezőgazdasági termékek)

b) Egészség és életmód (az egészséget és egészséges életmódot szolgáló módszerek termékek)
c) Épített környezet (épületek, szobrok, terek)
d) Ipari és műszaki megoldások (helyi lakosok és cégek gyártmányai)
e) Kulturális örökség (zene, tánc, népművészet, népszokások)
f) Sport (a településen élő, vagy innen származó híres sportoló, vagy olyan személy, aki sokat tett a helyi sportért, jelentős eredményeket elért helyi sportcsapat)
g) Természeti környezet (a község területén található ritka, különleges növény, állat, táj)
h)Turizmus és vendéglátás (jellegzetes helyi ételek, szolgáltatások)

Kérünk tehát minden domaszéki lakost, hogy legyen segítségünkre az értéktár összeállításában úgy, hogy tegyen javaslatot a birtokában, tudomásában lévő megőrzendő érték felvételére az értéktárba.

A javaslatokat fogadja (személyesen, telefonon vagy e-mailben):

Papdiné Megyeri Csilla a domaszéki Polgármesteri Hivatalban

(Tel.: 62/284- 011 (118.m.),e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Engi Józsefné a Községi Könyvtárban
(Tel.: 06 70 466-3792 ; e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

 

← vissza

 

 

spacer module

 Mindenkit köszönt Domaszék!

Tisztelt Látogató!

polgrmester

Településünk a megyeszékhelytől, Szegedtől mindössze 12 km-re fekszik. Az újonnan átadott M5-ös autópálya-szakaszról közvetlen lehajtóval rendelkezik. A legfiatalabb a környező falvak között (1952-ben önállósult), s egyben a legdinamikusabban fejlődő is.

 Bővebben

 

domatv V4 yellow 1

konyvtar online 

 


5 White logo on black 106x75 

 

domatv1  domatv youtube 

Hírlevél feliratkozás