VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Hárommilliárd forintra nőtt a szociális tűzifa támogatási kerete

Idén hárommilliárd forintra nőtt a szociális tűzifa támogatási kerete, a forrásra péntektől pályázhatnak az önkormányzatok - jelentette be Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Az államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján ismertette, hogy a belügyminiszter kezdeményezésére 2011-ben indult a szociálisan rászorulók téli fűtését könnyítő program. Ennek lényege, hogy az ötezer lakosnál kisebb települések önkormányzatai támogatást kapnak ahhoz, hogy a lakosság egy részének térítésmentesen adhassanak téli tüzelőt.

Az első két évben egymilliárd, tavaly kétmilliárd, idén pedig már hárommilliárd forint a megpályázható keret - mondta Pogácsás Tibor. Szavai szerint a társadalmilag, gazdaságilag, infrastrukturálisan elmaradott térségek településeinek nem kell önrésszel beszállni, aki nem tartozik ebbe a körbe, azoknak tűzifára köbméterenként ezer forint, szénre 500 forint az önrész.

Az államtitkár megjegyezte: a szén új elem a programban, de csak akkor éri meg, ha a település a közvetlen környezetéből be tudja szerezni.

Az önkormányzatok tíz napon belül pályázhatnak a forrásokra és február 15-ig kell eljuttatniuk a tüzelőt a lakosságnak. Az elszámolás határideje április 15. - számolt be Pogácsás Tibor, aki szerint a programmal azoknak a rászorulóknak kívánnak segíteni, akiknek nincs korszerű tüzeléstechnikai berendezésük.

(MTI)

domatv1

ertéktár

kozlony allamkincstar logo njt

magyarorszag hu

csmkh