VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Bűnmegelőzési Hírlevél - 2013. November

Közeleg a Mindenszentek és a Halottak Napja, amikor a temetőkben meglátogatjuk elhunyt szeretteinket. Sajnálatos módon a sírkertekbe nem mindenki azzal a szándékkal érkezik, hogy meggyújtsa az emlékezés gyertyáit. Szomorú tapasztalat, hogy ebben az időszakban a temetők környékén megszaporodhatnak a különböző vagyon ellen jogsértések. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az elkövetkező időszakban kiemelt figyelmet fordít a közbiztonsági, bűn- és baleset-megelőzéssel kapcsolatos feladatok ellátására. A CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya a következő megelőzési információkkal szeretné felhívni a temetőkbe kilátogatók figyelmét az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire:

  • Ebben az időszakban megszaporodhat a kegyeleti helyek környékén a járműfeltörések száma. Az alkalmi, valamint az ilyen szituációkra specializálódó tolvajok igyekeznek minden kínálkozó lehetőséget kihasználni, és a kocsisorokat járva szemrevételezik az utastereket. Amennyiben értéket vagy értéket sejtető csomagot, tárgyat fedeznek föl, megkezdik „akciójukat". Sok esetben egy-egy kocsi feltörése olyan hirtelen történik, hogy a riasztó megszólalása sem visszatartó hatású, hisz a tömegben gyorsan el lehet vegyülni.

  • A tömegközlekedési eszközökön is előfordulhatnak zseblopás módszerével elkövetett bűncselekmények, ugyanakkor a koszorú,- és virágvásárlás alkalmával is érdemes körültekintően közlekedni.

  • A sírok gondozása közben se hagyjuk értékeinket, csomagjainkat egy pillanatra se őrizetlenül.

  • A közutakon történő forgalomnövekedés nagyobb türelmet és elővigyázatosságot igényel ebben az időszakban a gépjárművel közlekedőktől. Fokozottan figyeljünk a temetők környékén a gyalogátkelőhelyek biztonságára.

  • Amennyiben tehetik, a távolabbra utazók időben induljanak el. Ebben az évszakban már számítani kell a látási viszonyok szélsőséges változására. Továbbá a közúti forgalom is jelentősen megnövekedhet.

  • Kérjük, amennyiben temetői lopást, autófeltörést, vagy egyéb jogsértést tapasztal, hívja a 112-es segélyhívó számát.

A CSMRFK és a városi rendőrkapitányságok munkatársai a polgár- és városőrség bevonásával az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelten figyelnek a temetők rendjére. A közlekedésrendészeti intézkedések elsősorban a forgalom folyamatosságának fenntartására, a balesetveszély megelőzésére, a temetők környékén történő parkolás lehetőség szerinti elősegítésére irányulnak majd.

EGÉSZ ÉVBEN AZ ÖNÖK BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN!

 

Csongrád Megyei RFK Bűnmegelőzési Osztály

Rendőrségi segélyhívó: 107

Központi segélyhívó: 112

www.bulisbiztonsag.hu

TELEFONTANÚ: 06/80/555-111

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

domatv1

ertéktár

kozlony allamkincstar logo njt

magyarorszag hu

csmkh