VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Tájékoztatás tehergépjármű üzemeltetők részére

A Csongrád Megyei Közlekedési Felügyelőség felhívja a 7,5 t megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjármű (tehergépkocsi, tehergépkocsi+pótkocsi) üzemeltető gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy 2012. december 4-től a saját számlás áruszállítást végzők saját számlás áruszállítási igazolvánnyal vehetnek részt a közúti forgalomban. Az igazolvány alkalmazását a 261/2011. (XII.7.) Korm. rendelet 3. és 29.§-a teszi kötelezővé, kiállítására a közlekedési hatóság jogosult. Az igazolvány aláírásával a tulajdonos (üzembentartó) magánszemély, egyéni vállalkozó vagy társas vállalkozás felelős vezetője nyilatkozatot tesz arról, hogy a végzett tevékenység mindenben megfelel a saját számlás közúti áruszállítás feltételeinek. Az igazolvány érvényességi ideje 5 év.

Kiváltásához az alábbiak szükségesek:

1.  Egyéni vállalkozó esetén vállalkozói igazolvány vagy a vállalkozás nyilvántartásba vételéről szóló igazolás, személyazonosító okmányok, forgalmi engedély,

2.  Társas vállalkozás esetén cégkivonat, a felelős vezető személyazonosító okmányai, forgalmi engedély,

Amennyiben az ügyintézés során meghatalmazott jár el, akkor a meghatalmazáson kívül a felelős vezető személyes adataival (név, születési hely és idő, édesanyja neve) is rendelkeznie kell. Az igazolvány kiállításának költsége járművenként 3.000,- Ft, melyet illetékbélyegben kell leróni. Az ügyintézés ideje – amennyiben ahhoz minden rendelkezésre áll –: 10-15 perc.

Ügyfélfogadás helye: Szeged, Kereskedő köz 3-5. C4 iroda

Ügyfélfogadási idő:

hétfőtől – csütörtökig 8:00 – 12:00, 12:30-15:00,

pénteken: 8:00 – 12:00.

Amennyiben további kérdés merül fel, azt ügyfélfogadási időben személyesen vagy a 62/592-968 telefonszámon várjuk. Kérjük, hogy az igazolványokat 2012. december 4-ig szíveskedjenek kiváltani, mivel közúti ellenőrzéskor ennek hiánya az illetékes hatóságok 300.000,- Ft közigazgatási bírság szabhatnak ki.

Forrás: www.csmkh.hu

domatv1

ertéktár

kozlony allamkincstar logo njt

magyarorszag hu

csmkh