VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Önkormányzati hírek - 2016. február

A képviselő-testület 2016. február 29-én tartotta soros ülését, ahol az alábbi napirendi pontokat vitatták meg:
1. Civil szervezetek pénzügyi támogatásáról szóló beszámolók, támogatási kérelmek elbírálása.
2. Domaszék Szebb Jövőjéért Alapítvány jelentése.
3. Domaszéki körzeti megbízottak beszámolója.
4. Alföldvíz Zrt. tájékoztatója a szennyvíztisztító telep üzemeltetéséről és a helyi ivóvízellátásról.
5. Domatisz Nonprofit Kft. 2016. évi költségvetésének elfogadása.
6. Az önkormányzat 2016. évi költségvetésének elfogadása.
7. Döntési javaslatok
8. Polgármesteri jelentés

Bővebben...

Önkormányzati hírek - 2016. január

2016. január 18-án hétfőn Domaszék Községi Önkormányzat képviselő-testülete Kispéter Géza polgármester vezetésével falugyűlést, közmeghallgatást tartott a Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskolában délután 17 órai kezdettel. A meghívott vendégek közt jelen volt többek között: B. Nagy László országgyűlési képviselő, Kakas Béla a megyei közgyűlés elnöke, Magyar Anna a megyei közgyűlés elnökhelyettese, Kollár Krisztián r. százados, a Szeged Belvárosi Rendőrőrs parancsnoka, dr. Kiss Noémi r. százados, Szeged Belvárosi Rendőrőrs parancsnok helyettese. Elsőként a lakosságszámunk került kiemelésre, miszerint folyamatosan növekvő tendenciát mutat, a 2013-as 4.880 fő 2016-ra 5.061 főre gyarapodott.

Bővebben...

Értékeink biztonsága érdekében mi magunk tehetjük a legtöbbet!

A tapasztalatok szerint nagyobb óvatossággal, körültekintéssel, a környezetünkben élőkre való odafigyeléssel a vagyon elleni bűncselekmények jelentős része megelőzhető lenne.

1. Különösen igaz ez a zseblopások esetében. Legtöbbször a könnyen hozzáférhető helyen (például külső zsebben, nyitott szatyorban, kosárban, vagy táska, hátizsák külső rekeszében) tartott értékeket tulajdonítják el. Alkalmi lopások esetében a sértett értékei leggyakrabban nyitva hagyott gépjárműből, kórházi szekrényből, őrizetlenül hagyott táskából, bevásárlókocsiból tűntek el, de a földre letett csomag, étteremben, szórakozóhelyen lábunk mellett elhelyezett kézitáska sincs biztonságban.

Bővebben...

Ezek a jogszabályok módosultak január 1-jén

Többek között csökkent az szja kulcsa, ingyenessé vált több igazgatási eljárás, valamint több ponton módosult a szabálysértési törvény. Számos, az adózók számára kedvező változás lépett életbe az szja rendszerében: az adókulcs 1 százalékpontos csökkentése mellett új bevallási módokat vezettek be, nem lehet megbírságolni a késedelmes bevallókat, és emelkedett a kétgyermekesek családi kedvezménye. Az szja-kulcs 15 százalékra mérséklése százezer forintonként ezer forinttal csökkenti az adóterhet, a szaktárca számításai szerint idén átlagosan csaknem 30 ezer forinttal marad több az embereknél.

Bővebben...

Önkormányzati hírek - 2015. december

A képviselő-testület 2015. december 11-én tartotta az előző év utolsó soros ülését. Az alábbi fontosabb döntések születtek:

- A képviselő-testület elviekben támogatta a Domaszéki JUDO ISE kérelmét, hogy egy esetleges sikeres pályázat esetében a futballpálya öltözője mellett lévő ingatlanon egy judotermet és gépjárműparkolót létesítsen, valamint a meglévő öltöző felújításával részt vegyen a sporttelep fejlesztésében. A testület felvállalta a beruházás eredményeként létrejövő épületek működtetését.

Bővebben...

A Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft. a települési szilárd hulladékszállítással kapcsolatosan az alábbiakról kívánja tájékoztatni a T. Lakosságot!

A Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft. a települési szilárd hulladékszállítással kapcsolatosan az alábbiakról kívánja tájékoztatni a T. Lakosságot:

A jelenleg is hatályos 174/2015. (VII. 6.) Korm. rendelet 1. §-a alapján 2016. január 01. napjától az egyszemélyes háztartások számára lehetővé kell tenni egy legfeljebb 60 liter űrtartalmú edény használatának lehetőségét. Mivel Domaszéken jelenleg alkalmazott legkisebb edényzet 120 literes, szükséges a 60 literes edényzet bevezetése az egyszemélyes háztartások részére.

Bővebben...

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS - DOMASZÉK IVÓVÍZELLÁTÓ HÁLÓZATRA TÖRTÉNŐ RÁCSATLAKOZÁS

Tisztelt Ingatlantulajdonos!


A „Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító program” elnevezésű projekt megvalósítása során kiépült a település bizonyos külterületi részein az ivóvízellátó hálózat. A beruházás lehetőséget nyújtott a külterületi lakossági ivóvíz bekötések megvalósításának támogatására is. Ezúton tájékoztatjuk, hogy településükön 2015. november 1. után megkezdhetőek az új külterületi hálózati szakaszokra a lakossági rácsatlakozások ügyintézése, amennyiben előzetes felmérések során jelezte a rácsatlakozási szándékát a helyi önkormányzatnál és pályázatból megvalósíthatóvá vált. A rácsatlakozáshoz alábbiakat kell tennie:  Az előírt méretű és kialakítású vízmérőhely (vízmérőakna) és a vízmérő óra után a belső ún. házi vezeték saját költségen történő elkészítése, vagy elkészíttetése.

Bővebben...

Rengeteg pénzt spórolhatsz meg januárban: ez mind ingyenes lesz

Még egy őszi Kormányinfón jelentett be Lázár János egy komoly bürokráciacsökkentő csomagot. Ennek elemeként több fontos változás jöhet, de talán a legszembetűnőbb az lesz, hogy egy sor okmányért nem kell már fizetni.

Bővebben...

2016-ban 111 ezer forint lesz a minimálbér

A minimálbér 111 ezer forint, a garantált bérminimum pedig 129 ezer forint lesz 2016. január 1-jétől - az erről szóló kormányrendelet a decemberi Magyar Közlönyben jelent meg.

A kormányrendelet rögzíti: a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított minimálbér 2016. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 111 000 forint, hetibér esetén 25 550, napibér esetén 5110, órabér alkalmazása esetén 639 forint.

Bővebben...

Mit csinál a tanyagondnok, mire jó a szolgáltatás?

TanyagondnokEz az ellátási forma a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. 1996. évi módosításában jelent meg, mint alapszolgáltatás. A tanyagondnoki szolgáltatás célját a jogszabály így fogalmazza meg: „tanyagondnoki szolgáltatás célja a tanyasi lakott helyek intézményhiányából eredőhátrányainak enyhítése, az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatáshoz valamint egyes alapszolgáltatásokhoz való hozzájutás biztosítása, továbbá az egyéni, közösségi szintű szükségletek teljesítésének segítése.”Községünkben három szolgálat működik 2004 augusztusa óta, ebből jelenleg kettő a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény fenntartásában, egy pedig 2013 novembere óta önkormányzati fenntartásba került. Az elmúlt években megtörtént a szolgálatok gépjárműveinek cseréje. Az I. körzet már 2013. év októbere óta Toyota RAV4 gépjárművel üzemel.

Bővebben...

Önkormányzati hírek - 2015. november

A képviselő-testület 2015. november 26-án tartotta soros ülését, ahol az alábbi napirendi pontokat vitatták meg:
1. Kéményseprő-ipari közszolgáltatást végző Kft. tevékenységéről szóló tájékoztató
2. Adórendeletek felülvizsgálata
3. Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Pályázatok elbírálása
4. A következő évi belső ellenőrzési terv elfogadása
5. Köztemető és a temetkezés rendjének helyi szabályairól szóló helyi rendelet felülvizsgálata
6. Az önkormányzat 2015. évi költségvetésének módosítása
7. Döntési javaslat
8. Polgármesteri jelentés

Bővebben...

Egészséghét az Egészségközpontban

2015. november 23-tól 28-ig
2015. november 24.-én kedden 12-től
Bőrgyógyászati szűrés, Dr Fárk Mariann
2015. november 24.-én kedden 15-től
Urológia szűrés, Dr. Király István
2015. november 28.-án szombaton 8.30-tól
UH vizsgálat Dr. Ádám Edit
A vizsgálatokra kérjük jelentkezzenek az 584-272 telefonon vagy az Egészségközpontban személyesen

domatv1

ertéktár

infoisvalue

kozlony allamkincstar logo njt  

magyarorszag hu

csmkh