VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

24 milliárd forintos pályázati keret nyílik kertészeti berendezések beszerzésére

Huszonnégy milliárd forintos, 35 százalékos intenzitású pályázati forrás nyílik kertészeti gépek, berendezések beszerzésére, fejlesztésére augusztus 15-én – jelentette be a vidékfejlesztési miniszter pénteken Verpeléten, egy mezőgazdasági vállalatnál tett látogatásán.

Bővebben...

Országos tűzgyújtási tilalom

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter 2013. július 22-től átmeneti időre. Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért a vidékfejlesztési miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre a 2013. július 22-én átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Bővebben...

Egyre népszerűbb az njt.hu internetes jogszabálytár

Egyre népszerűbb a Nemzeti Jogszabálytár, a tavaly januári induláshoz képest az internetes oldalon a keresések száma 2,7-szeresére, a letöltéseké 18,6-szorosára nőtt - mondta Rétvári Bence kedden az MTI-nek

Bővebben...

Amit a munkavédelemről a munkába állás előtt mindenkinek tudnia kell!

A nyári időszakkal nem csupán az utazás, pihenés ideje jön el, hanem sokak számára a munkavállalásé is. Számos munkalehetőség adódik ilyenkor a szünidejüket töltő diákok, illetve a megélhetésüket jellemzően idegenforgalmi vagy mezőgazdasági idénymunkából, alkalmi munkából biztosító emberek számára. A nyári-őszi hónapokra több olyan munkacsúcs esik, ami gyorsan igényel nagyobb létszámú dolgozót, akár kevesebb munkatapasztalattal is, így akár diákmunkáról, akár idénymunkáról van szó, a nyári munkavégzést nem csak az időről-időre beköszöntő forróság teszi kockázatosabbá.

Bővebben...

Domaszéki Óvoda hírek - június

Élményekben gazdag, eseménydús hetekkel zártuk a szorgalmi időszakot. A Kengurul görkorcsolyaversenyen óvodánk csapata a 4. helyen végzett. Gratulálunk a lelkes kis társaságnak! Május közepén meghívást kaptak a nagycsoportosok a Kistérségi Óvodák gyereknapjára, amelyet Üllésen rendeztek meg az idén. Nagyon változatos, érdekes programokon vehettek részt, a gyerekek.

Bővebben...

Mintegy 5 millió hektárra igényeltek a gazdálkodók területalapú támogatást

Több mint 5 millió hektárra igényeltek a gazdálkodók területalapú támogatást az idén, a június 10-i végső határidőig összesen 180 123 egységes kérelem érkezett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

Bővebben...

A parlagfű irtásának fontosságáról szóló tájékoztatók országszerte

Parlagfű-megismerésére, az ellene való védekezés formáira és társadalmi fontosságára hívja fel a figyelmet a parlagfű-mentesítési nap, amelyet júniusban országszerte több helyszínen is megrendeznek. Emellett a június 22-ei Nemzetközi Parlagfű Nap is e gyomnövény káros hatása elleni küzdelem fontosságára irányítja a figyelmet. Közlemény.

Bővebben...

A munkaügyi szervezet Virtuális Munkaerőpiac Portál elnevezésű online álláskeresési oldalt indított

A Virtuális Munkaerőpiac Portál ( https://vmp.munka.hu ) ingyenes lehetőséget kínál az álláskeresőknek az önéletrajzuk feltöltésére, valamint a munkaadóknak, hogy kényelmesen, online módon jelentsék be állásajánlataikat. A Portál fő célja, hogy a munkáltatók és a munkavállalók önállóan, kényelmesen, gyorsan és egyszerűen egymásra találhassanak. Az álláskeresési oldalon rögzített állásajánlatok és önéletrajzok hitelességét a munkaügyi központ szakemberei ellenőrzik.

Bővebben...

Mentesülnek a mezőgazdasági termelők az útdíj fizetése alól

A 243/2013. (VI.30) számú, 2013. július 02. napján hatályba lépett kormányrendelet alapján a mezőgazdasági termelők által üzemeltetett gépjárművek július 1-je és november 30-a között mentesülnek az útdíj fizetése alól. A díjmentesség az autóutakra és főutakra vonatkozik, autópályákra nem. A díjmentességet kérelmezni szükséges.

Bővebben...

Önkormányzati hírek - 2013. június

2013. május 13-án rendkívüli képviselő-testületi ülés volt. A viziközmű átalakulás miatt a testület döntött, hogy az Alföldvíz Zrt.-ben törzsrészvényt vásárol összesen 140.000 Ft értékben. A döntési javaslatok keretében tájékoztatást kaptak Kispéter Géza polgármestertől az iskolabusz működtetésével kapcsolatban. Megállapodás született a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal és a tanév végéig 60.000 Ft havi támogatást nyújt az iskolabusz működtetése érdekében. A további fenntartásról pedig tárgyalásokat folytatnak. A testületi tagok döntöttek, hogy ebben az évben is megrendezésre kerül a falunapi rendezvény.

Bővebben...

Terjedőben az online bankkártyás fizetés a közigazgatási ügyintézésben

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) által vezetett projekt eredményeként március vége óta egyre több eljárásban van mód online bankkártyás fizetésre (VPOS) a közigazgatási ügyintézésben. Az Új Széchenyi Terv támogatásával megvalósított rendszer már az első időszakban igazolta az előzetes elvárásokat.

Bővebben...

Ajánlattételi felhívás a parlagfű elleni közérdekű védekezés végrehajtására

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága várja azon vállalkozók (egyéni vállalkozó, őstermelő, családi gazdálkodó, gazdasági társaság, egyéb szervezetek) jelentkezését, akik vállalkozási szerződés alapján el tudják látni az Igazgatóság által 2013. évben, a parlagfű ellen elrendelt közérdekű védekezési feladatokat. A feladat elvégzésének jogszabályi alapja az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. Törvény 50.§-a, illetve a parlagfű elleni közérdekű védekezés végrehajtásának, valamint az állami, illetve a közérdekű védekezés költségei megállapításának és igénylésének részletes szabályairól szóló 221/2008. (VIII. 30.) Korm. rendelet.

Bővebben...

domatv1

ertéktár

kozlony allamkincstar logo njt

magyarorszag hu

csmkh