VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

HIRDETMÉNY Tisztelt Domaszéki Földhasználók!

A Földhivatal a termőföldekre vonatkozó hasznosítási kötelezettség teljesítése érdekében határszemlét, illetve a bejelentések, az előző évi tapasztalatok és a Földmérési és Távérzékelési Intézet által készített parlagfű-veszélyeztetettségi térkép adatainak figyelembevételével a parlagfű-fertőzöttség ellenőrzésére 2013. év nyarán is helyszíni szemlét tart.
A Földhivatal a szemle alkalmával a termőföldek rendeltetésszerű hasznosítását is ellenőrzi, ezért felhívom a Tisztelt Földhasználók figyelmét arra a jogszabályi rendelkezésre, miszerint a földhasználó - ha a törvény másként nem rendelkezik, választása szerint - köteles a termőföldet művelési ágának megfelelő termeléssel hasznosítani, vagy termelés folytatása nélkül a talajvédelmi előírások betartása mellett a gyomnövények megtelepedését és terjedését megakadályozni (hasznosítási kötelezettség).

Bővebben...

Július 18-től még kedvezőbb feltételekkel igényelhető az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel

A Vidékfejlesztési Minisztérium saját költségvetési forrásai terhére a folyószámlahitelhez nyújtott kamattámogatást az eddigi évi 2 százalékpontról 4 százalékpontra emelte. A megemelt kamattámogatási mérték a 2013. július 18-tól kezdődően számított kamatokra vonatkozik, és az új valamint a meglévő szerződésekre egyaránt érvényes.

Bővebben...

24 milliárd forintos pályázati keret nyílik kertészeti berendezések beszerzésére

Huszonnégy milliárd forintos, 35 százalékos intenzitású pályázati forrás nyílik kertészeti gépek, berendezések beszerzésére, fejlesztésére augusztus 15-én – jelentette be a vidékfejlesztési miniszter pénteken Verpeléten, egy mezőgazdasági vállalatnál tett látogatásán.

Bővebben...

Egyre népszerűbb az njt.hu internetes jogszabálytár

Egyre népszerűbb a Nemzeti Jogszabálytár, a tavaly januári induláshoz képest az internetes oldalon a keresések száma 2,7-szeresére, a letöltéseké 18,6-szorosára nőtt - mondta Rétvári Bence kedden az MTI-nek

Bővebben...

Amit a munkavédelemről a munkába állás előtt mindenkinek tudnia kell!

A nyári időszakkal nem csupán az utazás, pihenés ideje jön el, hanem sokak számára a munkavállalásé is. Számos munkalehetőség adódik ilyenkor a szünidejüket töltő diákok, illetve a megélhetésüket jellemzően idegenforgalmi vagy mezőgazdasági idénymunkából, alkalmi munkából biztosító emberek számára. A nyári-őszi hónapokra több olyan munkacsúcs esik, ami gyorsan igényel nagyobb létszámú dolgozót, akár kevesebb munkatapasztalattal is, így akár diákmunkáról, akár idénymunkáról van szó, a nyári munkavégzést nem csak az időről-időre beköszöntő forróság teszi kockázatosabbá.

Bővebben...

Domaszéki Óvoda hírek - június

Élményekben gazdag, eseménydús hetekkel zártuk a szorgalmi időszakot. A Kengurul görkorcsolyaversenyen óvodánk csapata a 4. helyen végzett. Gratulálunk a lelkes kis társaságnak! Május közepén meghívást kaptak a nagycsoportosok a Kistérségi Óvodák gyereknapjára, amelyet Üllésen rendeztek meg az idén. Nagyon változatos, érdekes programokon vehettek részt, a gyerekek.

Bővebben...

Mintegy 5 millió hektárra igényeltek a gazdálkodók területalapú támogatást

Több mint 5 millió hektárra igényeltek a gazdálkodók területalapú támogatást az idén, a június 10-i végső határidőig összesen 180 123 egységes kérelem érkezett a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH).

Bővebben...

Országos tűzgyújtási tilalom

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter 2013. július 22-től átmeneti időre. Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért a vidékfejlesztési miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre a 2013. július 22-én átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Bővebben...

A munkaügyi szervezet Virtuális Munkaerőpiac Portál elnevezésű online álláskeresési oldalt indított

A Virtuális Munkaerőpiac Portál ( https://vmp.munka.hu ) ingyenes lehetőséget kínál az álláskeresőknek az önéletrajzuk feltöltésére, valamint a munkaadóknak, hogy kényelmesen, online módon jelentsék be állásajánlataikat. A Portál fő célja, hogy a munkáltatók és a munkavállalók önállóan, kényelmesen, gyorsan és egyszerűen egymásra találhassanak. Az álláskeresési oldalon rögzített állásajánlatok és önéletrajzok hitelességét a munkaügyi központ szakemberei ellenőrzik.

Bővebben...

Mentesülnek a mezőgazdasági termelők az útdíj fizetése alól

A 243/2013. (VI.30) számú, 2013. július 02. napján hatályba lépett kormányrendelet alapján a mezőgazdasági termelők által üzemeltetett gépjárművek július 1-je és november 30-a között mentesülnek az útdíj fizetése alól. A díjmentesség az autóutakra és főutakra vonatkozik, autópályákra nem. A díjmentességet kérelmezni szükséges.

Bővebben...

Önkormányzati hírek - 2013. június

2013. május 13-án rendkívüli képviselő-testületi ülés volt. A viziközmű átalakulás miatt a testület döntött, hogy az Alföldvíz Zrt.-ben törzsrészvényt vásárol összesen 140.000 Ft értékben. A döntési javaslatok keretében tájékoztatást kaptak Kispéter Géza polgármestertől az iskolabusz működtetésével kapcsolatban. Megállapodás született a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal és a tanév végéig 60.000 Ft havi támogatást nyújt az iskolabusz működtetése érdekében. A további fenntartásról pedig tárgyalásokat folytatnak. A testületi tagok döntöttek, hogy ebben az évben is megrendezésre kerül a falunapi rendezvény.

Bővebben...

Terjedőben az online bankkártyás fizetés a közigazgatási ügyintézésben

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) által vezetett projekt eredményeként március vége óta egyre több eljárásban van mód online bankkártyás fizetésre (VPOS) a közigazgatási ügyintézésben. Az Új Széchenyi Terv támogatásával megvalósított rendszer már az első időszakban igazolta az előzetes elvárásokat.

Bővebben...

domatv1

ertéktár

kozlony allamkincstar logo njt

magyarorszag hu

csmkh