VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Jövőre nő az emelt összegű ápolási díj

Jövő januártól több mint nettó ötezer forinttal, közel nettó 40 ezer forintra nő az emelt összegű ápolási díj, és a kormány bevezeti a kiemelt ápolási díjat, melynek összege közel nettó 48 ezer forint lesz - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára hétfőn, a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján.

Bővebben...

Tovább egyszerűsödnek a vagyonszerzési illetékszabályok

Az illetéktörvény módosításával 2014. január 1-jétől illetékmentessé válnak a házastársak közötti vagyonmozgások, ezzel szélesedik a családokat tehermentesítő illetékszabályozás, ami több százmillió forint megtakarítást jelenthet az érintetteknek. Erről Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügypolitikáért felelős államtitkára beszélt sajtótájékoztatón, szerdán, Budapesten.

Bővebben...

Megújult az eMagyarország Program oldala

Átalakult külsővel és kibővített tartalommal a www.emagyarorszag.hu oldalon érhető el az eMagyarország Centrum honlapja, amely értékes információkkal várja a digitális írástudásban többé-kevésbé jártas érdeklődőket. Az oldal célja közös társadalmi felelősségvállalás indítása a számítógép és az internet előnyeit még nem ismerő állampolgárok felzárkóztatására, a magyar állam és az infokommunikációs technológiákat (IKT) tudatosan használó állampolgárok közreműködésével.

Bővebben...

A horgászati és halászati szabályozás tervezett új rendelkezései

Véglegessé vált, így hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben a halászati és horgászati szabályokat részben módosító rendelet. Az új szabályozás alapján a fajlagos tilalmi időszak és a kifogható méretkorlátozás minden horgászra és halászra vonatkozik, míg a napi kifogható mennyiséget a horgászoknak és az állami halászjeggyel halászóknak kell betartani. A kereskedelmi céllal halászók által évente vagy naponta kifogható mennyiséget az adott vízterületre kiadott halászati engedélyekben szabályozzák.

Bővebben...

Új tanyagondnoki autó

uj tanyagondnoki autoTelepülésünkön a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézménye biztosítja a tanyagondnoki ellátást három autóval, három körzetben. A lakosság megkedvelte a szolgálat nyújtotta előnyöket, nagy igény jelentkezik főleg a gondozottak háziorvoshoz, egyéb szakrendelésekre történő szállítására. Ugyanilyen fontos a gyógyszer, napi élelmiszer kiszállítása, vagy akár a gázpalack, ivóvíz kijuttatása is. Mindenképpen segíteni kell azokon az embereken, akik önerejükből nem képesek, vagy csak nagy nehézségek árán tudnának hozzájutni alapvető szükségleteik kielégítéséhez.

Bővebben...

Elkészült a Dózsa György utca

ut 22013. november 5-én befejeződtek a Dózsa György utca felújításának munkálatai: árkok tisztítása, kialakítása, padkarendezés, a szükséges helyeken az alapcserék, az ivóvíz-átvezetések kiváltásai, az útcsatlakozások kialakítása, a padka kialakítása 0-20 mm-es zúzottkőből és az aszfaltborítás, amely minimum 4 cm vastagságú. Műszaki átadásra november 11-én kerül sor. A kivitelező 3 éves garanciát vállal az elkészült munkára. 

Köszönjük a közlekedők türelmét, hiszen az építkezésnek voltak kellemetlenségei, amiket mára már feledtet az elkészült út szépsége, komfortja. Kérjük a felújított, gyorshajtásra ösztönző úton a közlekedési szabályok betartását.

Kispéter Géza polgármester

A választási szabályokat módosítják a hegyközségi törvényben

Az előterjesztő Font Sándor (Fidesz) elmondta, két oka van a hegyközségi törvény módosításának. Hamarosan elnökválasztás lesz Hegyközségek Nemzeti Tanácsában, és eltörlik azt a jelenlegi rendelkezést, miszerint elnök csak szőlész, alelnök csak a borász lehet - ismertette. Font Sándor kitért arra, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) észrevételeinek megfelelően módosítják a törvényt.

Bővebben...

Ingyenes lesz a gázkészülékek felülvizsgálata

A rezsicsökkentés a gázkészülékek műszaki-biztonsági felülvizsgálatának díjmentességével folytatódik – jelentette be sajtótájékoztatón Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Bővebben...

Ivóvízminőség-javító program Mórahalmon és térségében

Mintegy 4 milliárd forintból ivóvízminőség-javító program valósul meg Mórahalmon és térségében; a projektben tíz település vesz részt - közölte a kivitelezési szerződés aláírása kapcsán tartott sajtótájékoztatóján Mórahalom polgármestere.

Bővebben...

Önkormányzati hírek - 2013. november

Az októberi lapszám óta kettő rendkívüli és egy soros képviselő-testületi ülés volt.

Az október 11-i rendkívüli ülésen döntöttek a szociális tűzifavásárlás pályázatához szükséges önerő biztosításáról és a Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola intézményi tanácsába Dobó Szilveszter képviselőt delegálták.

Bővebben...

Szabad szoftveres ismereteket tartalmazó honlapot indított a KIM

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium E-közigazgatásért Felelős Helyettes Államtitkársága alatt működő E-közigazgatási Szabad Szoftver Kompetencia Központ szabad szoftverekkel kapcsolatos tudásbázist tartalmazó honlapot indított.

Bővebben...

Kisvállalkozásokhoz kerül majd az EU-forrás jó része

Cséfalvay Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának közlése szerint a következő uniós költségvetési ciklusban az EU-források jó része a kis- és középvállalkozásokhoz kerül majd. Magyarországnak összesen 7300 milliárd forint EU-s forrás áll majd rendelkezésére a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszakban. Ebből mintegy 1125 milliárd forintot a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítására, 1178 milliárd forintot pedig a foglalkoztatás és a munkavállalói mobilitás ösztönzésére tervez fordítani a kormány - mondta Cséfalvay Zoltán szerdán Budapesten, a Világgazdaság üzleti napilap Versenyképes vállalat = versenyképes gazdaság című konferenciáján.

Bővebben...

domatv1

ertéktár

kozlony allamkincstar logo njt

magyarorszag hu

csmkh