VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Tovább egyszerűsödnek a vagyonszerzési illetékszabályok

Az illetéktörvény módosításával 2014. január 1-jétől illetékmentessé válnak a házastársak közötti vagyonmozgások, ezzel szélesedik a családokat tehermentesítő illetékszabályozás, ami több százmillió forint megtakarítást jelenthet az érintetteknek. Erről Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügypolitikáért felelős államtitkára beszélt sajtótájékoztatón, szerdán, Budapesten.

Bővebben...

Megújult az eMagyarország Program oldala

Átalakult külsővel és kibővített tartalommal a www.emagyarorszag.hu oldalon érhető el az eMagyarország Centrum honlapja, amely értékes információkkal várja a digitális írástudásban többé-kevésbé jártas érdeklődőket. Az oldal célja közös társadalmi felelősségvállalás indítása a számítógép és az internet előnyeit még nem ismerő állampolgárok felzárkóztatására, a magyar állam és az infokommunikációs technológiákat (IKT) tudatosan használó állampolgárok közreműködésével.

Bővebben...

Ingyenes lesz a gázkészülékek felülvizsgálata

A rezsicsökkentés a gázkészülékek műszaki-biztonsági felülvizsgálatának díjmentességével folytatódik – jelentette be sajtótájékoztatón Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára.

Bővebben...

Ivóvízminőség-javító program Mórahalmon és térségében

Mintegy 4 milliárd forintból ivóvízminőség-javító program valósul meg Mórahalmon és térségében; a projektben tíz település vesz részt - közölte a kivitelezési szerződés aláírása kapcsán tartott sajtótájékoztatóján Mórahalom polgármestere.

Bővebben...

Önkormányzati hírek - 2013. november

Az októberi lapszám óta kettő rendkívüli és egy soros képviselő-testületi ülés volt.

Az október 11-i rendkívüli ülésen döntöttek a szociális tűzifavásárlás pályázatához szükséges önerő biztosításáról és a Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola intézményi tanácsába Dobó Szilveszter képviselőt delegálták.

Bővebben...

Szabad szoftveres ismereteket tartalmazó honlapot indított a KIM

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium E-közigazgatásért Felelős Helyettes Államtitkársága alatt működő E-közigazgatási Szabad Szoftver Kompetencia Központ szabad szoftverekkel kapcsolatos tudásbázist tartalmazó honlapot indított.

Bővebben...

Kisvállalkozásokhoz kerül majd az EU-forrás jó része

Cséfalvay Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának közlése szerint a következő uniós költségvetési ciklusban az EU-források jó része a kis- és középvállalkozásokhoz kerül majd. Magyarországnak összesen 7300 milliárd forint EU-s forrás áll majd rendelkezésére a 2014-2020 közötti uniós költségvetési időszakban. Ebből mintegy 1125 milliárd forintot a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítására, 1178 milliárd forintot pedig a foglalkoztatás és a munkavállalói mobilitás ösztönzésére tervez fordítani a kormány - mondta Cséfalvay Zoltán szerdán Budapesten, a Világgazdaság üzleti napilap Versenyképes vállalat = versenyképes gazdaság című konferenciáján.

Bővebben...

A horgászati és halászati szabályozás tervezett új rendelkezései

Véglegessé vált, így hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben a halászati és horgászati szabályokat részben módosító rendelet. Az új szabályozás alapján a fajlagos tilalmi időszak és a kifogható méretkorlátozás minden horgászra és halászra vonatkozik, míg a napi kifogható mennyiséget a horgászoknak és az állami halászjeggyel halászóknak kell betartani. A kereskedelmi céllal halászók által évente vagy naponta kifogható mennyiséget az adott vízterületre kiadott halászati engedélyekben szabályozzák.

Bővebben...

Új tanyagondnoki autó

uj tanyagondnoki autoTelepülésünkön a Szegedi Kistérség Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézménye biztosítja a tanyagondnoki ellátást három autóval, három körzetben. A lakosság megkedvelte a szolgálat nyújtotta előnyöket, nagy igény jelentkezik főleg a gondozottak háziorvoshoz, egyéb szakrendelésekre történő szállítására. Ugyanilyen fontos a gyógyszer, napi élelmiszer kiszállítása, vagy akár a gázpalack, ivóvíz kijuttatása is. Mindenképpen segíteni kell azokon az embereken, akik önerejükből nem képesek, vagy csak nagy nehézségek árán tudnának hozzájutni alapvető szükségleteik kielégítéséhez.

Bővebben...

Elkészült a Dózsa György utca

ut 22013. november 5-én befejeződtek a Dózsa György utca felújításának munkálatai: árkok tisztítása, kialakítása, padkarendezés, a szükséges helyeken az alapcserék, az ivóvíz-átvezetések kiváltásai, az útcsatlakozások kialakítása, a padka kialakítása 0-20 mm-es zúzottkőből és az aszfaltborítás, amely minimum 4 cm vastagságú. Műszaki átadásra november 11-én kerül sor. A kivitelező 3 éves garanciát vállal az elkészült munkára. 

Köszönjük a közlekedők türelmét, hiszen az építkezésnek voltak kellemetlenségei, amiket mára már feledtet az elkészült út szépsége, komfortja. Kérjük a felújított, gyorshajtásra ösztönző úton a közlekedési szabályok betartását.

Kispéter Géza polgármester

A választási szabályokat módosítják a hegyközségi törvényben

Az előterjesztő Font Sándor (Fidesz) elmondta, két oka van a hegyközségi törvény módosításának. Hamarosan elnökválasztás lesz Hegyközségek Nemzeti Tanácsában, és eltörlik azt a jelenlegi rendelkezést, miszerint elnök csak szőlész, alelnök csak a borász lehet - ismertette. Font Sándor kitért arra, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) észrevételeinek megfelelően módosítják a törvényt.

Bővebben...

Az idén 5,7 milliárd forintos támogatást kapnak a juh- és kecsketartók

A kormány a rendelkezésre álló lehetőségekkel minden segítséget megad a juh- és kecskeágazat támogatására, így van mód és esély az állatállomány növekedésére, mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Kaposvári Egyetemen megrendezett XX. jubileumi Szent Mihály napi Juhászfórumon. A helyettes államtitkár kiemelte: az idén mintegy 5,7 milliárd forintnyi támogatást biztosít a Vidékfejlesztési Minisztérium 5 jogcímen a juh- és kecsketartó gazdálkodóknak.

Bővebben...

domatv1

ertéktár

kozlony allamkincstar logo njt

magyarorszag hu

csmkh