VISSZA A NYITÓOLDALRA FŐOLDAL

Arrow up
Arrow down

Változik a Kormányablakok nyitva tartási rendje

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal Kormányablakainak nyitvatartási ideje 2014. december 1-től megváltozik.

Az eddigi tapasztalatok, valamint a helyi sajátosságok figyelembevételével változik a Csongrád Megyei Kormányhivatal illetékességi területén működő kormányablakok ügyfélfogadási ideje. A hétfői és csütörtöki napok nyitva tartása országosan egységes.

Bővebben...

Önkormányzati hírek - 2014 október

A képviselő-testület 2014. október 22. napján tartotta alakuló ülését, melynek során elfogadásra került a polgármesteri program, megválasztották az ügyrendi, a pénzügyi és gazdasági és a humán bizottság tagjait. A testület titkos szavazással Sziráki Krisztiánt választotta főállású alpolgármesternek, továbbá döntöttek a polgármester és alpolgármester illetményéről és költségtérítéséről.

Bővebben...

Önkormányzati hírek - 2014. szeptember

A Képviselő-testület 2014. szeptember 11- én tartotta utolsó soros ülését. Az alábbi fontosabb döntéseket hozták: az előző évben 8 civil szervezet kapott pénzbeni támogatást, melynek felhasználásáról kaptak beszámolót a testületi tagok. Áttekintették az elmúlt egy évben az önkormányzat fontosabb beruházásait, elfogadták a 2014. évi költségvetés módosítását és a féléves teljesítésről készült beszámolót.

Bővebben...

Módosul a kazáncsere-pályázat benyújtási határideje

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 22-én, az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramot. A pályázat keretében a lakóingatlanok szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését eredményező energiahatékonysági beruházások részesülhetnek támogatásban. Az e célok megvalósításához rendelkezésre álló keretösszeg 1 milliárd forint. A pályázatokat benyújtani – elektronikus úton – 2014. október 22-én, 0:00 órától lehet.

Bővebben...

Változott a földhivatal ügyfélfogadási rendje

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Földhivatala ügyfélfogadási rendje 2014. szeptember 22-től megváltozott. Új székhelyükön, a Kálvária sugárút 41-43. alatt a megyei és a járási földhivatal szolgáltatásai egyaránt elérhetők, az alábbi ügyfélfogadási időkben.

Bővebben...

Pályázat fűtéskorszerűsítésre

  A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1 milliárd forinttal támogatja a lakások önálló fűtésrendszerének kazáncserével megvalósuló korszerűsítését. A pályázati úton elnyerhető forrásból lehetőség nyílik a lakóingatlanok elavult állapotú gázkazánjainak új kondenzációs gázkazánra történő cseréjére, és ehhez kapcsolódóan a fűtési és használati melegvíz-rendszerük korszerűsítésére. A gázkazánok cseréjével jelentősen csökkenthető az energiaveszteség és a széndioxid-kibocsátás. A vissza nem térítendő támogatást a Zöldgazdaság Finanszírozási Rendszer keretében, a kvótabevételek terhére biztosítja a szaktárca.

Bővebben...

Akár több százezer forintot is spórolhatnak a családok a lakossági energiahatékonysági pályázatokkal

A kormány célja, hogy a családok rezsikiadásai tovább csökkenjenek. A kormány támogatásával most ki lehet cserélni az elavult kazánokat, hűtőket, fagyasztókat, nyílászárókat – hívta fel a figyelmet kormányszóvivő. Összesen 2,72 milliárd forinttal támogatja a lakossági energiahatékonysági pályázatokat a kormány. A hűtő- és fagyasztócserére a nagycsaládosok és a nyugdíjasok, a kazán- és nyílászárócserére pedig az az ingatlantulajdonos pályázhat, aki magyarországi lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen a támogatással érintett, legfeljebb 4 lakásos ingatlanban lakik.

Bővebben...

Módosul a homlokzati nyílászárócsere-pályázat benyújtási határideje

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2014. szeptember 29-én, az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Homlokzati Nyílászárócsere Alprogramot. A pályázat 1,1 milliárd forintos keretösszeggel kívánja támogatni a lakások szén-dioxid-kibocsátás csökkentést eredményező energiahatékonysági felújítását. A pályázatokat benyújtani – elektronikus úton – 2014. október 29-én, 0:00 órától lehet.

Bővebben...

A papír alapú ellenőrzések korszaka lassan lejár

A bizonylatolási fegyelem erősítését és a gazdaság fehérítését szolgálja a Nemzetgazdasági Minisztérium számlarendelete. November 15-től kiszűrhetővé válnak a gyanús szoftverek. A tisztességes vállalkozások a bejelentésnek köszönhetően kisebb valószínűséggel számíthatnak ellenőrzésre.

Bővebben...

2015-től indulnak a termeléshez kötött támogatások

A kormány a Közös Agrárpolitika (KAP) reformjának keretében új elemeként bevezeti a termeléshez kötött támogatásokat. Elsősorban a munkaintenzív ágazatok összesen 1,2 milliárd euró támogatásban részesülnek 2015 és 2020 között.

Az új KAP rendszerében, a jelenleginél nagyobb mértékben kaphatnak termeléshez kötött támogatásokat a gazdák. Az uniós jogszabály alapján, az egyes ágazatok korábbi termeléshez kötött vagy attól elválasztott támogatásait figyelembe véve, az eddigi források által kifejtett ágazati hatások megőrzése és továbbfejlesztése, valamint a Kormány és a Földművelésügyi Minisztérium társadalom- és szakpolitikai, illetve gazdasági célkitűzéseire tekintettel az alábbi ágazatok részesülnek 2015-től termeléshez kötött támogatásban:

Bővebben...

Hárommilliárd forintra nőtt a szociális tűzifa támogatási kerete

Idén hárommilliárd forintra nőtt a szociális tűzifa támogatási kerete, a forrásra péntektől pályázhatnak az önkormányzatok - jelentette be Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Az államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján ismertette, hogy a belügyminiszter kezdeményezésére 2011-ben indult a szociálisan rászorulók téli fűtését könnyítő program. Ennek lényege, hogy az ötezer lakosnál kisebb települések önkormányzatai támogatást kapnak ahhoz, hogy a lakosság egy részének térítésmentesen adhassanak téli tüzelőt.

Bővebben...

1,1 milliárd forint támogatás homlokzati nyílászárócserére

A pályázati úton elnyerhető forrás által lehetővé válik a lakóingatlanok elavult állapotú, gyenge minőségű homlokzati nyílászáróinak cseréje. A megvalósuló beruházások révén jelentős mértékben csökkenthető az épületek energiavesztesége és a szén-dioxid-kibocsátás. A vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatást a Zöld Beruházási Rendszer keretében, a kvótabevételek terhére biztosítja a szaktárca. Erről Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár beszélt a kormany.hu-nak.

Bővebben...

domatv1

ertéktár

infoisvalue

kozlony allamkincstar logo njt  

magyarorszag hu

csmkh